Denemeniz için sınırlı sayıda ilk ay %20 indirimli VDS

İletişim Bilgileri

Akevler Mh. Esenyurt İstanbul

+90 (850) 302-1161

iletisim@onlinesunucu.com

Sosyal Medya

Ücretsiz SSL ile Ücretli SSL Farkı Nedir?


Ücretsiz SSL ile ücretsiz SSL farkı nedir sorusuna yanıt bulmanız, her an gelişecek bir hacker saldırısına karşı sitenizi güvene almanız açısından önemlidir. Hacker saldırılarının her geçen gün arttığı düşünüldüğünde SSL tercihi de önem kazanır. SSL sertifikasına sahip olmak, güvenli bir siteye sahip olmanın da ilk adımıdır.

SSL önceki dönemlerde sadece büyük sitelerin aldığı bir hizmet olarak bilinse de günümüzde artık her site için bir ihtiyaç halini almıştır. Bu aşamada yeni site sahipleri SSL tercihini nasıl yapmaları gerektiğine dair araştırmalar yapar. Kendiniz için en uygun SSL sertifikasının hangisi olduğuna karar verdikten sonra siz de sitenizin güvenliğini en iyi şekilde sağlayabilirsiniz.

SSL Sertifikası Nedir?

SSL sertifikası iki sistem arasında gerekli güvenliği sağlayan bir teknoloji standardıdır. Şöyle ki;

  • Sistemler arasında gerçekleşen veri aktarımını şifreler ve üçüncü şahıslar tarafından görüntülenmesini engeller.
  • SSL desteği sayesinde sitelere giriş yapan kullanıcı ve müşterilerin hesap ve ödeme gibi kişisel bilgilerinin korunması sağlanır.
  • Bu sayede ziyaretçiler parola başta olmak üzere her türlü ödeme ve kredi kartı bilgilerini güvenli koşullarda site ile paylaşabilir.
  • SSL bulunan sitelerde paylaşılan gizli bilgiler hacker ve diğer kötü niyetli kişilerin eline geçmez.

Bağlantıları SSL ile korumak için gerekli olan belge SSL sertifikası olarak adlandırılır. Bir bağlantının SSL ile donatılabilmesi için siteye SSL sertifikası eklenir. Bu sertifika ise yalnızca bu yetkiye sahip olan kuruluşlar tarafından verilebilir.

Ücretsiz SSL Mi? Ücretli SSL Mi?

SSL sertifikası almak isteyen web site sahipleri ücretsiz SSL ile ücretli SSL farkı nedir sorusuna yanıt arar ve hangi sertifikayı alabileceği hakkında bilgi merak eder. Güvenlik risklerinin her geçen gün daha fazla oluşu, site sahiplerini farklı önlemler almaya itmiştir. Sonuç olarak site sahipleri gelişmelere ayak uydurmak adına siteler için SSL sertifikalarına daha fazla yönelmeye başlamıştır. Siteniz için hangi SSL türünün uygun olacağı hakkında bilgi aldıktan sonra doğru tercihi yapabilirsiniz.

Ücretsiz SSL Nedir?

SSL sertifikaları ilk çıktıkları dönemlerde fazla rağbet görmeyen ve oldukça yüksek ücretler ile satışa çıkartılan ürünler arasında yer alınmıştır. Ancak ilerleyen dönemlerde SSL sertifikalarına olan ihtiyacın artması, fiyatların daha makul seviyelere çekilmesine zemin hazırlamış ve sonuç olarak siteler SSL desteği ile Google sıralamasında daha üst sıralara yerleşmeyi başarmıştır. Öyle ki Chrome ve Firefox gibi büyük tarayıcılar bir dönem sonra SSL desteği olmayan siteleri güvensiz kategoride saymıştır. Tüm yaşanan bu gelişmelerin sonunda da ortaya ihtiyacı karşılamak adına ücretsiz SSL sertifikaları çıkmıştır.

Ücretsiz SSL sertifikaları ile de günümüzde sınırsız süreli güvenlik sağlamak mümkündür. Bu sertifikalar hemen hemen ücretli sertifikalar ile aynı işleve ve kapsama sahiptir. Ancak ücretsiz SSL tercih ederken dikkat etmeniz gereken bir takım önemli durumlar bulunur. Bu durumlar hakkında bilgi sahibi olduktan sonra SSL sertifikası tercihinizi yapabilirsiniz.

Ücretli SSL Nedir?

Ücretli SSL, belirli bir ücret karşılığında satın alabileceğiniz bir güvenlik sertifikası olarak adlandırılabilir. Ücretsiz SSL sertifikası ile kıyaslandığında bu sertifikalar daha geniş güvenlik hizmet kapsamı ile öne çıkar. Belirli servis sağlayıcıları aracılığı ile sunulan bu hizmetler sitelerde üst düzey güvenlik adına gerekli her türlü hizmeti size sunar.

Ücretli SSL sertifikaları özellikle e-ticaret sitelerinin tercihidir. Hem kullanıcı şifreleri hem de ödeme bilgileri gibi konularda tam destek sağlar. Bu sayede sitede oluşacak her türlü mağduriyet en iyi şekilde ortadan kaldırılır.

Ücretsiz SSL ile Ücretli SSL Farkı Nedir?

Ücretsiz SSL ile ücretli SSL sertifikaları arasındaki temel farkları öğrenmek için iki sertifika türünü de yakından incelemek gerekir. İki sertifika arasında görülebilen temel farklar şu şekildedir;

  • Ücretsiz SSL sertifikası herhangi bir ödeme yapılmadan tercih edilebilir, ücretli SSL sertifika için bir miktar ödeme yapmanız talep edilir.
  • Hem ücretli hem de ücretsiz SSL sertifika sistemleri güvenlik açısından birbiri ile eşit durumdadır.
  • Ücretsiz SSL sertifikaları da ücretli sertifikalar kadar güvenlidir.
  • Ücretsiz SSL sertifikaları sadece DV doğrulaması yapar. Çünkü ücretsiz SSL sertifikalar otomatik olarak oluşturulur. Bu nedenle elle doğrulama gerektiren ya da daha güvenilir güvenlik kapsamlarını sunmazlar. Ücretli SSL sertifikasında bahsi geçen tüm bu ekstra güvenlik önlemlerini görmek mümkündür.
  • Ücretsiz SSL sertifikaları e-ticaret siteleri için uygun değildir. Çünkü bu sitelerde sürekli olarak kredi kartı bilgileri açığa çıkar. Müşterilere güven verebilmek ve güvenlik açıkları ile karşılaşmamak için ücretli SSL sertifikası tercih etmek gerekir.
  • Ücretsiz SSL sertifikaları genelde 90 gün ortalaması ile kullanıma sunulur. Ücretli SSL sertifikalarında ise kullanım süre aralığı 1 yıl ile 2 yıl aralığında değişir.
  • Ücretsiz SSL sertifikalarında web site sahiplerine müşteri hizmeti desteği sunulmaz. İhtiyaç anında teknik belgelerin okunması ve forumlardan yardım alınması önerilir.

İçeriği Beğendiniz Mi ? (1)

Geri