Denemeniz için sınırlı sayıda ilk ay %20 indirimli VDS

İletişim Bilgileri

Akevler Mh. Esenyurt İstanbul

+90 (850) 302-1161

iletisim@onlinesunucu.com

Sosyal Medya

Site Hızı Nasıl Arttırılır?


Site hızı nasıl hızlandırılır sorusunun yanıtı web site kurmak isteyenlerin daha verimli bir çalışma yapabilmelerini destekler. Site hızı artırma, site içi SEO çalışmaları arasında yer alır. Yapılacak verimli bir site hızlandırma çalışması EO çalışmalarını da olumlu etkiler.

Google’nin siteler üzerinde hedeflediği en önemli koşul sitelerin hızıdır. Daha hızlı açılan siteler Google sisteminde her daim sevilir. Yüklenme süresi 10 saniyenin altında kalan siteler Google’da her zaman bekledikleri başarıya ulaşır. Bu başarıya ulaşmanın temel sırrı ise bu konuda önemli konular hakkında bilgi sahibi olmak ve web siteyi doğru şartlar altında kurmaktır. Sizin için verilen önerilere dikkat ederek sitenizin istediğiniz hızda hizmet vermesini sağlayabilirsiniz.

site hızlandırma

Site Hızı Artırmak İçin Ne Yapmalı?

Web sitenizin hızını artırmak için bu konuda verilen önerileri dinleyebilir ve kullanıcılarınıza verimli bir site hizmeti sunabilirsiniz. Bu sayede sitenizi Google üzerinde uygun bir şekilde optimize edebilirsiniz.

Web sitelerinin ideal açılma süresi 1- 3 saniye aralığındadır. Site eğer bundan daha uzun sürede açılıyorsa bu durum ziyaretçilerin siteye tekrar giriş oranını düşürür.

  • Site Görsellerini Optimize Edin
  • Sitenin Oluşumunda Yer Alacak Dosyaların Boyutlarını Küçültün.
  • Sitenin Oluşumunda Yer Alacak Dosyaların Boyutlarını Küçültün.
  • Gereksiz dosyaların Kullanımını En Aza İndirin
  • Hosting Seçimine Önem Verin.

 Yavaş açılan bir sitede Backlink ve içeriklerin herhangi bir önemi kalmaz. Bu nedenle sitlerin açılış hızı son derece önemlidir. Google sıralamasında daha iyi bir yer edinmek ve ziyaretçi sayınızı artırmak için site hızlandırma için gerekli olacak konuları dikkate almalısınız.

Site Görsellerini Optimize Edin

Bir web sitesini hızlandırmak için birçok farklı adımda dikkatli olmak gerekir. Web sitenizi artıran önemli unsurlardan bir tanesi site içerisine yüklediğiniz dosya ve görsellerin boyutudur. Web sitenizin daha hızlı açılmasını istiyorsanız, siteye yüklenen görsellerin kapladığı alana ve boyuta dikkat edin. Site görselleri ne kadar küçük olursa sitenizin açılma hızı o kadar artacaktır.

Web sitelere görsel yüklerken yükleme işlemi öncesinde eğer boyutlar çok yüksekse ve başka görsel yükleme seçeneğiniz yoksa görsellerin boyutlarını sıkıştırarak küçültmeyi deneyebilirsiniz. Bu şekilde yapacağınız bir optimizasyon, sitenizin hız puanını artırmaya yardımcı olacaktır.

Sitenin Oluşumunda Yer Alacak Dosyaların Boyutlarını Küçültün

Web sitesi kurarken kullanacağınız dosyaların boyutları site hızını etkileyen bir diğer unsurdur.  Sitenizin oluşum aşamasında kodlanacak olan dosyaların boyutlarını görsellerde olduğu gibi sıkıştırmak, site hızını artırmanız açısından size avantaj sağlayacaktır.

Gereksiz Dosyaların Kullanımını En Aza İndirin

Web sitelerin açılma hızı site içerisinde yer alan dosyaların toplam boyutu ile doğrudan ilgilidir. Site için kullanılacak her dosya site açılma hızının biraz daha yavaşlamasına neden olur. Web sitenizi oluştururken gereksiz dosyaların kullanımı konusunda dikkatli olmalı ve bu dosyalara sitenizde yer vermemelisiniz.

Gereksiz dosya kodları ile sitenizi meşgul etmemek için sitenizin ilk açılış aşmasında ye alacak dosya seçiminde dikkatli olmanız gerekir. Gereksiz başlık ve kodlar site açılışında ne kadar fazla yer alırsa, site o denli yavaş açılacaktır. Siteniz için kullandığınız bir wordpress varsa bu sayede gereksiz dosya kullanımını en iyi şekilde yönetebilirsiniz.

Hosting Seçimine Önem Verin

Sitenizi hızlandırmak istiyorsanız hosting seçiminde dikkatli olmalı ve titiz davranmalısınız. Web sitenizin barınacağı hosting site olumlu ya da olumsuz etkiler. Eğer sitenizi optimize ettiyseniz ve hala hız ölçümlerinde istenilen seviyeye çıkamıyorsanız bu durum hosting kaynaklı olabilir. Bu durumda hosting hizmeti aldığınız şirket ile iletişime geçmeli ve hız ile ilgili problemleri paylaşarak çözüm elde etmelisiniz.

Hosting seçiminde Türk kaynaklardan destek almak oldukça önemlidir. Türk sitelerinde tercih edilen Türkçe hostingler sitenin açılış hızını önemli ölçüde artırır. Eğer hosting konusunda yabancı tercihler yaptıysanız, bu hizmeti Türkçe olarak değiştirerek istediğiniz site hızı performansını elde edebilirsiniz.

Tarayıcınız İçin Ön Bellekleme Kullanın

Siteniz için ön bellekleme kullanmak siteye tekrar gelen ziyaretçilerin bir sonraki girişlerinde siteyi daha hızlı açabilmelerine olanak tanır. Birkaç farklı ve kaliteli eklenti kullanarak aradaki farkı kendiniz de gözlemleyebilirsiniz.

Sitenin İlk Sayfasında Açılacak Bağlantılara Öncelik Verin.

Web sitenizi tasarlarken doğru bir planlama yapmak hem hızı hem de sitenizin kullanılış seviyesini etkileyecektir. Bu nedenle sitenizi tasarlarken ilk açılış sırasında ziyaretçileri nelerin karşılayacağını dikkatli planlamalısınız. Bu sayfaya çok fazla ağırlık vermeniz ve çok fazla dosya seçeneği ile doldurmanız sitenin açılış hızını olumsuz etkileyecektir. Dilerseniz basit yönlendirmeler ile ziyaretçilerin istedikleri içeriklere kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz.

Web Site Hızı Nasıl Ölçülür?

Web sitenizin hızını ölçmek için bu alanda hizmet veren birçok farklı aracı tercih edebilirsiniz. Bu sayede sitenizde gerekli durumlarda iyileştirme yapabilir ve daha hızlı çalışmasına engel olan hatalı çalışmaları düzeltebilirsiniz.

Google hız güncellemesi her dönemde web site yöneticilerini yakından ilgilendirir. Yeni güncellemelere ayak uydurmak için sitelerin güncel hız aralığına uyum sağlamaları önemlidir. Siteniz için Google Pagspeed ölçümlerini kullanabilir ve sitenizin güncel hızı hakkında her daim bilgi sahibi olabilirsiniz.

Güvenilir Web Site Hızını Ölçme Aracı

Google Pagspeed hız ölçme araçları arasında Google’nin kendisine ait bir araç olması nedeni ile çıkar. Google web site yöneticileri için birçok önemli aracı kullanıma sunar. Bunlardan birisi olan Pagspeed sitelerin performans ölçümünde site sahiplerinin yardımına koşar. Google Pagspeed;

  • Google’nin kendi aracıdır. SEO açısından önem verilen başlıklara ilişkin detaylı sonuç gösterimi yapar.
  • Testi yapmak için herhangi bir kayıt ya da giriş yapma işlemine gerek yoktur.
  • Kullanımı oldukça basittir. Ölçüm yapılacak sitenin linkini ilgili alana eklemek yeterlidir.
  • Her türlü sitenin hız ölçümü için kullanılabilir. Gezinti sırasında merak edilen herhangi bir sitenin hızı Google Pagspeed ile ölçülebilir.
  • Sınırlama ya da kota söz konusu değildir.
  • Sonuçlar saniyeler içerisinde görüntülenir.
  • Sonuçlar ile birlikte çözüm önerilerini de sunar.
  • Kötü sonuçlar ile birlikte doğru yapılanlar hakkında da bilgi sunar.
  • Hem masaüstü hem de mobil uygulamalarda kullanılabilir.

İçeriği Beğendiniz Mi ? (0)

Geri