Denemeniz için sınırlı sayıda ilk ay %20 indirimli VDS

İletişim Bilgileri

Akevler Mh. Esenyurt İstanbul

+90 (850) 302-1161

iletisim@onlinesunucu.com

Sosyal Medya

Ekran Kartlı (GPU) Sunucu Ne İşe Yarar?


Ekran kartlı sunucular (GPU sunucuları) grafik bazlı hizmete veren sistemlerde öne çıkan, yüksek performans gerektiren işlemler için tasarlanmıştır. Bu işlemler, genellikle yapay zeka, veri analizi, video işleme ve oyun gibi grafik yoğun uygulamaları kapsar. GPU'lar, karmaşık hesaplamaları hızlandırmak için özel olarak tasarlanmış yonga setleri içeren cihazlardır.

ekran kartlı server ne işe yarar

GPU’nun Görevleri Nelerdir?

GPU, üzerinde bulunan çok sayıda çekirdek bulunur. Böylece ekran üzerinde görüntü oluşturmak çok daha kolay hale gelir. GPU bu işlem için tasarlanmıştır. GPU bulunmaması durumunda ekranda görüntü oluşmaz. Grafik işlemi yapılan iş bilgisayarlarında GPU’ya daha fazla ihtiyaç duyulur. Yüksek çözünürlüklü ve yüksek FPS değerlerine sahip görüntü akışı GPU tarafından gerçekleştirebilir.  

  • İki ya da üç boyutlu görüntü oluşturmak,
  • Hareketli çözmek,
  • Çizim ve grafik programlarına yardımcı olmak,
  • Görüntü donanımına destek olmak,
  • Renkleri desteklemek,
  • Harici ekrana görüntü aktarmak.

GPU ekranımızda görüntü oluşmasını sağlayan ve sadece o işe odaklanan bir donanımdır.

GPU'lar, en popüler işlemci olan CPU'lardan farklıdır. CPU'lar, genel amaçlı bir işlemci olarak tasarlanmıştır ve her türlü işlemi gerçekleştirebilirler. Ancak GPU'lar, özellikle matematiksel işlemler ve paralel hesaplamalar konusunda özel olarak tasarlanmıştır. Bu nedenle, GPU'lar genellikle belirli bir işlemi hızlandırmak için kullanılırken, CPU'lar çoklu işlemlerde daha etkilidir.

GPU'lar ayrıca, birden fazla görevi aynı anda gerçekleştirebilme yeteneğine sahiptir. Bu, GPU'ların birden çok veri kümesini aynı anda işleyebildiği anlamına gelir. CPU'lar da çoklu işlem yapabilir, ancak GPU'lar bu konuda daha üstündür.

GPU'lar genellikle büyük ölçekte kullanılırlar ve çoğunlukla veri merkezleri gibi kurumsal ortamlarda bulunurlar. Özellikle yapay zeka, veri madenciliği, nesne tanıma, derin öğrenme ve yüksek performanslı bilimsel hesaplamalar gibi alanlarda tercih edilirler.

CPU ve GPU Arasındaki Farklılıklar

Özellik CPU GPU
Piyasada Bulunma Süresi 1971'den beri 1999'dan beri
Fonksiyon Genel amaçlı işlem Matematiksel işlem (Özel amaçlı işlem)
İşlem Sayısı Az sayıda işlemi eş zamanlı olarak yapar Çok sayıda işlemi eş zamanlı olarak yapar
Güç Tüketimi Daha yüksek Daha düşük
Maliyet Daha düşük Daha yüksek

 


GPU sunucu konusunda firmamız bünyesinde, yüksek performanslı ve uygun maliyetli sanal ve fiziksel ekran kartlı sunucu hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.


İçeriği Beğendiniz Mi ? (1)

Geri