Denemeniz için sınırlı sayıda ilk ay %20 indirimli VDS

İletişim Bilgileri

Akevler Mh. Esenyurt İstanbul

+90 (850) 302-1161

iletisim@onlinesunucu.com

Sosyal Medya

Fiziksel Sunucu (Dedicated) Nedir?


Fiziksel sunucu, yalnızca bir kişi veya kuruluş tarafından kullanılan bir sunucu modelidir. Bu sunucular hız ve performans açısından oldukça üstündür ancak sanal sunuculara kıyasla daha yüksek bir maliyeti vardır. Bununla birlikte, hız üstünlüğü, veri güvenliği ve birçok siteyi yönetebilme özelliği gibi avantajları nedeniyle, birçok işletme için tercih edilen bir seçenektir.

Fiziksel sunucular, sanallaştırma teknolojisi desteği sağlar. Vmware, OpenStack, Proxmox ve Hypervm gibi farklı sanallaştırma sistemleri sunuculara kurulabilir.

Sanal Sunucu ile Fiziksel Sunucunun Temel Farkları:

  Sanal Sunucu Fiziksel Sunucu
Maliyet Daha az maliyetli Daha yüksek maliyetli
Ölçeklenebilirlik Ölçeklenebilir ve yönetimi daha kolay Daha kısıtlı ölçeklenebilirlik
Performans Kaynaklar (işlemci, ram vb.) cihazdaki diğer sunucularla paylaşılır, performansı etkileyebilir Kaynaklar sadece fiziksel sunucu tarafından kullanılır, daha yüksek performans sağlar
Veri Güvenliği Bazı durumlarda sanallaştırma teknolojisi güvenliği azaltabilir Daha yüksek veri güvenliği sağlar
Bakım Yazılım güncellemeleri, yedekleme vb. işlemler daha kolay yapılabilir Yönetimi daha teknik bilgi gerektirir ve bakımı daha zordur
Arıza Sadece bir sanal sunucu etkilenebilir ve tamir süresi daha kısadır Arıza durumunda tüm sunucu etkilenebilir ve tamir süresi daha uzun olabilir

 

Fiziksel Sunucu (Dedicated) Artıları:

  • Daha fazla depolama alanı: Kendinize ait bir sunucuda daha fazla depolama alanına sahip olursunuz.
  • Paylaşımsız donanım: Ram, SSD, İşlemci vb. paylaşılmadığından dolayı arızalanma ihtimali çok daha azdır.
  • Paylaşımsız hat: Aynı networkde bulunan diğer yüksek kullanımlar sizi yavaşlatmaz.
  • Veri güvenliği: Sanal sunucularda çıkan sorunlar diğer kullanıcıları da etkilerken fiziksel sunucularda etkilenmezler.

 

Fiziksel Sunucu (Dedicated) Eksileri:

  • Daha fazla bütçe gerektirir.
  • Yönetimi ve kullanımı açısından teknik bilgi gerektirir.

 

Fiziksel Sunucu Ne Zaman yada Hangi Durumlarda Alınmalıdır?

Eğer kaynak tüketiminiz yüksekse, günlük ve anlık trafiğiniz çok fazlaysa, kullandığınız yazılım sanal sunucularda yetersiz kalıyorsa veya siteniz yoğunluklarda yavaşlıyor veya çöküyorsa, ihtiyaçlarınıza uygun bir fiziksel sunucu paketi almanız gerekebilir.

Online Sunucu olarak, dedicated paketlerimizin tamamında yeni nesil Intel Xeon E5 v2, v3 ve v4 serisi işlemciler kullanarak projelerinize hak ettiği altyapıyı sunuyoruz. Fiziksel sunucularımızda veri güvenliği, hız ve performans gibi avantajlarla birlikte profesyonel teknik destek de sağlamaktayız. İhtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.


İçeriği Beğendiniz Mi ? (3)

Geri