Denemeniz için sınırlı sayıda ilk ay %20 indirimli VDS

İletişim Bilgileri

Akevler Mh. Esenyurt İstanbul

+90 (850) 302-1161

iletisim@onlinesunucu.com

Sosyal Medya

Ddos Koruma Nedir?


Ddos koruma nedir ve Ddos koruma yöntemleri nelerdir gibi sorulara yanıt bularak internete bağlı esnada cihazlarınızın maksimum korumaya sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ddos saldırılar aktif internet bağlantısı bulunan cihazlarda sunulan hizmetlerin aksatılması ya da kaynaklarının tüketilmesi gibi amaçlar ile yapılan en popüler siber saldırılar arasında yer alır. Amaç temelde cihazı devre dışı bırakmak ve farklı türde zararlar meydana getirmektir. Ddos koruma yöntemleri ile cihazlar internete bağlı ortamlarda güvenli koşullarda hizmet vermeye devam eder. Saldırılara karşı minimum sürede önlem alınır ve sistemlerin daha fazla zarar görmesinin önüne geçilir.

Ddos Saldırılarının Temel Amacı Nedir?

Ddos saldırılar genel anlamda farklı amaçlara bağlı olarak gerçekleştirilir. Dini ve politik gibi nedenlerden başta olmak üzere daha birçok farklı sebepten dolayı bu saldırılar düzenlenebilir. Bir tür protesto olarak algılanabilecek olan Ddos saldırıları genelde büyük kurumlar için büyük bir tehdittir. Son dönemlerde özellikle şantaj ve para elde etme gibi amaçlar nedeni ile dünya genelinde isim yapmış büyük firmalara bu tür siber saldırılar gerçekleştirilir.

Ddos saldırıları genelde işinde uzman olan siper saldırganlar tarafından gerçekleştirilir. Aralıksız olarak yapıldığı durumda kurumlarda ciddi güvenlik açıkları ve daha birçok farklı problem meydana getirebilir. Siber saldırı ihtimaline karşı alınacak farklı önlemler bu saldırılardan daha az zarar almak açısından önemlidir. Sistemlerin genel özellikleri ve yapıları incelendikten sonra en uygun Ddos korunma yöntemine karar verilerek koruma sistemi devreye sokulabilir.

Ddos Saldırı Türleri Nelerdir?

Ddos saldırıları birçok farklı yöntemler ile gerçekleşebilir. Bu çeşitlilik, saldırının yapılacağı sistemin genel özelliklerine göre ortaya çıkar. Uygulama, sistem ve protokollerin zafiyetleri göz önüne alınarak hangi saldırının daha uygun olup olmadığına karar verilir. Bu sayede yapılan saldırılarda başarı elde etme ihtimali artar. Ddos saldırı türleri şöyledir;

  • Protokol bazlı Ddos saldırıları
  • Hacme odaklı Ddos saldırıları
  • SYN Flood Ddos saldırıları
  • UDP Flood Ddos saldırıları
  • Uygulama katmanlı gerçekleşen Ddos saldırıları
  • PING Flood Ddos saldırıları

Ddos saldırı türleri günümüzde en sık tercih edilen saldırı türleri arasında yer alır. Tarihi oldukça eski olan bu saldırı türü büyük oranda saldırganlara başarılı sonuçlar vermesi nedeni ile tercih edilir. Ddos saldırıları genelde Hosting adı verilen sunuculara yapılır ve saldırı sonrasında ağa erişimde sıkıntılar yaşanır.

Ddos Saldırılarından Korunmak İçin Yöntemler

Ddos saldırıları günümüzün en tehlikeli siber saldırı türlerinden birisidir. Sistemde bulunan en ufak bir açık bile Ddos saldırılarının kolayca başarılı olmasını sağlayabilir. Sistemde bulunan açıkları gidermeye ek olarak mutlaka bir ek korunma yazılımına geçilmesi önerilir. Ddos saldırılarına karşı tercih edilebilecek korunma yöntemleri ve bazı detayları şu şekildedir;

Serverius

Serverius Ddos koruma sistemi yurtdışı koruması olarak bilinir. Diğer korunma yöntemleri ile karşılaştırıldığında Serverius fiyat farkı ile diğerlerinden ayrılır. Serverius koruması direkt olarak gelen saldırılarda IP adresini yurtdışı bağlantılarına karşı kapatmaz. Bunun yerine portları filtrelemeyi tercih eder. Sisteme gelen saldırı eğer 1 GB ve daha üzeri bir kapasiteye sahipse bu durumda yurtdışına kapatma özelliği devreye girer. Bir diğer seçenekte gelen saldırıyı filtreler. Yurtdışı trafiğini yeniden aktif hale getirir. Serverius korunma yöntemi günümüzde özellikle bilişimci firmalar tarafından tercih edilmektedir. Saldırıları filtreleyebilmesi ve gerekli olmadıkça yurtdışı ile bağlantıyı kesmemesi nedeni ile en çok tercih edilen koruma yöntemleri arasında yer alır.

Voxility

Voxility yurtdışı koruma yöntemleri arasında yer alır. Yurtdışı uzantılı olarak gelen her türlü saldırıyı bertaraf etme konusunda profesyoneldir. Bu koruma sistemi tehlike anında yurt dışı ile olan bağlantıyı direk olarak keser. Bu sayede sızıntılara karşı önlem alınmış olur. Saldırı sonlandıktan sonra kesilen bütün bağlantılar tekrar aktif hale getirilir.

Ddos-Guard

Ddos-Guard koruma sistemi sahip olduğu birçok farklı özellik nedeni ile tercih edilir. Saldırı anında geliştirilen ekstra güvenlik önlemleri saldırılara karşı en ufak sızıntıya karşı önlem alır. Ddos-Guard koruma yönteminin genel özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Sunucu izleme
  • Tehdit müdahalesi
  • BT yönetimi
  • Erişim denetimi ve izinleri
  • Etkinlik izleme
  • Analiz ve raporlama
  • Web trafiğini takip

Ddos-Guard bilgisayarda saldırı zamanında değil normal zamanlarda da aktiftir. Bilgisayarın izlenmesini sağlayan sistem bu özelliği ile her türlü bağlantıyı incelemeye alır. Oluşacak saldırılara karşı önceden önlem alır ve saldırı esnasında bağlantı kaynaklarını dışarıya kapatarak saldırıyı saf dışı bırakır.


İçeriği Beğendiniz Mi ? (0)

Geri